<IMG SRC="nonflash.gif" width=650 height=260 BORDER=0>


 

Welkom op onze website!

Wij zijn Marja van Eck & Brenda van den Hoek, moeder en dochter die dezelfde grote passie delen, namelijk honden.
Marja is opgegroeid met honden waarvan een heel aantal in eigen bezit is geweest, grote en kleine rassen evenals bastaarden. Daarvan is Brenda (geboren op 1 september 1992) opgegroeid met een Cairn TerriŽr, een Zwitserse Witte Herder, een Hollandse Herder korthaar en een Lurcher (kruising Collie -x- Whippet). Marja heeft haar diploma Kynologische Kennis 1 (KK1) gehaald bij KC Zeeland en heeft tevens haar HKB (Honden & Katten besluit) en een dierenpensionhouder diploma.

Daar Brenda nog te jong was om een eigen kennel(naam) te bezitten en heel graag wilde fokken, heeft Marja haar geholpen om haar droom te verwezenlijken. Sinds 25 september 2015 is de kennelnaam overgedragen aan Brenda. Bij haar worden dan ook onze pups geboren.
Brenda heeft sinds 1 september 2016 haar eigen trimsalon onder de naam "Trimsalon Shine Bright", waar zij zowel honden als andere huisdieren trimt. Naast de trimopleiding bij Trimschool Nederland heeft zij in 2014 haar propedeuse Veterinaire Natuurgeneeskunde aan de Silverlinde behaald. In 2012 is zij afgestudeerd als paraveterinair en heeft hierdoor ook haar Dieren EHBO diploma behaald. Vanaf 2012 is Brenda een aantal jaren werkzaam geweest in een dierenkliniek en is zij (privť)lessen gaan geven in Dog Dance en ringtraining. Helaas is zij gestopt als paraveterinair, daar zij nu werkzaam is in haar trimsalon. Verder loopt zij sinds 2006 shows in het binnen- en buitenland af om zowel onze honden te showen, evenals honden van andere kennels waarvoor zij gevraagd wordt. Daarnaast heeft zij in 2014 samen met Sterre meegedaan aan het RTL 4 programma Holland's Got Talent. Hier hebben zij in de halve finale een 3e plaats behaald waardoor ze bij de beste 12 van het seizoen horen. Sindsdien worden zij regelmatig geboekt voor optredens en/of workshops tijdens verschillende evenementen/(TV) shows.


Heden, zijn wij in het trotse bezit van 14 honden, waarvan 3 verschillende rassen. Wel te weten de Sheltie, de Border Collie en de Poedel.
De schoonheid, het karakter en grote "will to please" hebben ervoor gezorgd dat deze rassen ons hart gestolen hebben. Onze honden leven bij ons in huis en al onze vrije tijd gaat dan ook uit naar hun. Gelukkig is er in Zeeland alle gelegenheid om lekker met de honden op stap te kunnen, zodat ze de mogelijkheid hebben om  te rennen.
Ook zijn we erg fanatiek in de hondensport. De honden worden dan ook getraind in verschillende takken, waaronder: Obedience, Canine Freestyle, Agility, Treibbal, Rally-O, Hoopers en ringtraining. Zo krijgen ze ieder ook individuele aandacht, wat wij ook erg belangrijk vinden voor de "bonding" met onze honden.


De gezondheid, het karakter en de schoonheid van onze honden en de pups staan bij ons hoog in het vaandel. Vanzelfsprekend laten wij onze fokteven testen op erfelijke ziektes, en gebruiken dan ook alleen een dekreu die evenals getest is. Honden die naar onze mening geen goed karakter hebben, sluiten wij uit voor de fok. Ons doel is om stabiele, sociale en vrije honden te fokken zodat onze pups in ieder geval een goede basis hebben om een sociale huishond te worden. Tevens krijgen we door naar shows te gaan een goed beeld van onze honden hun kwaliteiten in vergelijking met de rasstandaard.

Alle pups worden in huiselijke kring geboren en opgegroeid met onze liefde en zorg. Al vanaf het eerste moment worden de pups gewoon gemaakt aan diverse geluiden waar ze in de toekomst mee te maken zullen krijgen. Ook laten we ze wennen aan kinderen van diverse leeftijden, nemen we de pups mee naar onder andere een basisschool, de stad, de kinderboerderij en dergelijke. Vanzelfsprekend worden al onze pups volgens schema ingeŽnt, ontwormd, en gechipt.
Rond de 7 weken worden de ogen van Sheltie en Border Collie pups nagekeken op CEA (volgens het ECVO formulier). Ook krijgen de pups een Europees paspoort mee en natuurlijk de stamboom en het DNA profiel van De Raad van Beheer.

We vinden het belangrijk om contact te houden met onze pupkopers zodat we de ontwikkelingen van onze pups kunnen volgen. We zijn ten alle tijden bereid om onze pupkopers te helpen en te begeleiden en staan altijd open voor vragen.

Wij zijn lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en de Nederlandse Border Collie Club.

"ROBRENSIS" officieel erkend sinds 19-12-2006.
Ro - Royanna of Blue Tails, de stamboomnaam van Sissi.
bren- afkorting van Brenda's naam
sis- Sissi


Sissi, ons eerste Sheltie teefje met stamboom hadden wij geÔmporteerd uit Frankrijk bij Veronique Hubert van de kennel "Of Blue Tails" in 2000.
We hadden haar gekocht met de droom om met haar te fokken, helaas viel deze droom in duigen toen we haar meenamen voor de oogtest en bleek dat zij CRD had. In die tijd was het echt nog 'not done' om met zo'n teefje te fokken dus werd zij gesteriliseerd. Jaren later hebben we hier natuurlijk ontzettend veel spijt van gehad, maar helaas is het niet terug te draaien.
Sissi was Brenda's eerste hondje, waar Brenda was, was Sissi ook te vinden. Door Sissi heeft Brenda honden leren trainen en samen hebben ze dan ook meerdere malen hele mooie resultaten behaald in de hondensport. Toen we onze kennelnaam aanvroegen hebben we dan ook gekozen haar te vereeuwigen in onze kennel. In 2010 is Sissi plotseling overleden.