<IMG SRC="nonflash.gif" width=650 height=260 BORDER=0>


 

Boekingen

Interesse in een boeking?

In de media

(klik op bovenstaande tekst voor de pagina's)

 

Brenda & Sterre hebben de 3e plaats behaald en behoren hierdoor bij de beste 12 van Holland's Got Talent 2014! Dit met de wetenschap dat er duizenden audities hebben plaats gevonden! Daarnaast kregen zij op de juichapp 72% wat één van de hoogst behaalde percentages van het programma is. Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor de support, stemmen, aanmoedigingen, berichtjes enzovoort. Zonder jullie hadden zij het nooit zo ver geschopt! Super trots zijn wij op onze hondjes dat zij onder zulke omstandigheden zo gepresteerd hebben.

The story

“Een beestachtig mooie dans”, “Brenda en Sterre dansen als STERREN”,Brenda van den Hoek en hond Sterre uit Goes scoren bij Holland's Got Talent”.

Slechts een aantal quotes naar aanleiding van de tv-auditie van Brenda & Sterre welke 30 augustus 2014 tijdens de 2e aflevering van het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent te zien was. De juryleden Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty toonden zich onder de indruk van onze prestatie. Met een unaniem 'ja' van de jury mochten wij dan ook door naar de volgende ronde. De 2e uitzending van het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent trok meer dan 1,5 miljoen kijkers.

Maar hoe zijn we hier terecht gekomen?

Op het Animal Event 4 mei 2014 werden wij gevraagd om deel te nemen aan het programma door Grietje Wagenaar, die in het seizoen van 2013 Dog Dance vertegenwoordigde met haar hond Floris. Ik was echter niet direct enthousiast. Het leek me wel erg leuk om een keer mee te doen maar dit jaar kwam het me eigenlijk gewoon niet uit door verschillende omstandigheden. Toch bleef zij aanhouden. 11 mei ontving ik een privé berichtje via Facebook van Marco van Os de talentenscout van Blue Circle. Hij had Sterre en mij gescout via een YouTube filmpje die gemaakt was tijdens het Animal Event en vroeg mij of ik akkoord wilde gaan om mee te doen aan het programma. Na twijfelen en de voor- en tegens op een rijtje gezet te hebben, hebben Grietje en Marco mij beide overtuigd om toch mee te doen aan het programma. De doorslaggevende reden  voor mij om mee te doen aan het programma is om Nederland te laten zien dat het ook anders kan. Naar mijn idee wordt er door teveel mensen nog op de verkeerde manier met honden omgegaan. Immers is de manier waarop de eigenaar met zijn hond om gaat de grootste invloed op het gedrag van de hond. Dit was slechts de eerste stap in een ongekend groot avontuur...

Wat voor veel mensen misschien onverwachts is, is dat er voor de tv audities heel wat auditierondes vooraf gaan. Deze zijn natuurlijk niet voor onze bekende juryleden, maar voor de werknemers van Blue Circle. In deze rondes valt meer als driekwart van de aanmeldingen al af. Slechts enkele honderden mogen door naar de tv audities welke 5 dagen (21 t/m 25 juni) achter elkaar werden opgenomen. Natuurlijk worden ook minder goede (slechte) audities doorgelaten, er moet immers tv gemaakt worden.

Gezien wij gescout werden hoefden wij slechts één auditie te doen voor de mensen van Blue Circle, ook hier kregen wij een unaniem ja en mochten wij door naar de tv audities. De opnamedag van onze tv auditie was 22 juni in Theater De Spiegel in Zwolle. We moesten die dag om 11:45 aanwezig zijn. Ik had mijn moeder, mijn vriend en natuurlijk Sterre meegenomen. Ook Shedy, ons Blue Merle pupje van toen 10 weken was mee. Gelijk een goede socialisatie en zo kon ook de aandacht wat van Sterre afgehaald worden zodat zij kon rusten. Het publiek werd pas om 13:30 verwacht, dus het lange wachten kon beginnen…

Alle auditanten moesten bij elkaar wachten in een speciaal gereserveerde ruimte voor de audities. Hier werden ook de voorafgaande interviews gehouden door Robbert ten Brink en door de mensen van Blue Circle. Ik geloof dat alleen onze interviews bij elkaar al 1,5 uur duurde. Gelukkig was het deze dag niet te warm en was er genoeg ruimte om de benches voor de honden op te zetten.

Sterre is een ontzettend makkelijk hondje, is van niks onder de indruk en deed wat er van haar gevraagd werd. Tijdens de interviews ging ze gewoon liggen slapen en ook haar rustmomenten in de bench heeft ze goed benut. Hier was ik erg blij mee. Ondanks dat ze zo relaxt is, zijn het toch wel erg veel indrukken voor een hond. Rond een uur of 5 werden wij geroepen om backstage te gaan. In dit geval zelfs letterlijk backstage. Met 3 wachtende acts voor ons mochten we plaats nemen op het podium achter het grote doek. Hier nam de spanning toch wel toe, gaat ze het doen of niet? Toch was ik niet zenuwachtig en hield me eigenlijk totaal nog niet bezig met de jury en het publiek.

Ik had geen mogelijkheid tot inlopen en Sterre aan de omgeving te laten wennen. Backstage moesten we natuurlijk zo stil mogelijk zijn en konden we alles goed horen wat er zich op dat moment in de zaal afspeelde.

En toen was het moment daar… Sterre en ik moesten het podium op. En Sterre deed het zoals ik van haar gewend ben, ze stelt nooit teleur, is een hartendief en geniet van alle aandacht. De act ging goed, ze was weliswaar af en toe wat afgeleid, maar dat is logisch. Vreemde omgeving, rare omstandigheden, zoveel luchtjes, lichten en rondvliegende camera’s. Ze heeft het echt super gedaan! In de uitzending zenden ze nooit de volledige act uit, maar stukken hiervan en plakken hier de muziek op. Wat jullie op tv hebben kunnen zien is dus enkel maar een compilatie van de act.

Zoals eerder aangegeven kregen wij van alle drie de juryleden een ja, dat betekend dat wij door mochten naar de volgende ronde. Deze ronde was 11 augustus. De zo genoemde terugkomdag. Deze stond gepland in Rotterdam en hier kregen we in groepen van 6 acts te horen of we wel of niet door waren naar de liveshows. Chantal Janzen was de persoon die aan de groep waar Sterre en ik bij zaten ging vertellen of het avontuur hier voor ons ophield of dat wij vanaf deze dag onze vrije tijd vaarwel konden zeggen…

 Met trots kan ik vertellen dat Sterre en ik door zijn naar de liveshows! De liveshow waar wij in te zien zijn is 18 oktober, 20:00 bij RTL 4.

Na de uitzending van 30 augustus is er ontzettend veel op ons afgekomen. Interviews, duizenden (!) berichtjes, social media volgers en ga zo maar door. Het is allemaal erg overweldigend en ik had ook nooit verwacht dat er zoveel positieve reacties op zouden komen! Ook hebben wij de eer gekregen om ambassadeur te worden van Mission Puppy Nederland. (Klik HIER voor de link naar de Mission Puppy website)

Samen met Luca, het boegbeeld van Mission Puppy Nederland

Misschien is het overbodig, maar ik wil toch nog even zeggen dat ik ongelofelijk trots op Sterre ben! Lange dagen, zulke omstandigheden, niet inlopen van te voren en dus maar direct presteren in zo'n omgeving... Ze is echt mijn topper en voor mij absoluut ‘one in a million’.

Holland's Got Talent - de halve finale!

18 oktober was het dan eindelijk zo ver! Na de tv-auditie op 30 augustus en de tussenronde op 20 september mochten we het nu dan echt waar gaan maken! In de 4e liveshow, de laatste halve finale van Holland’s Got Talent 2014 mochten Sterre en ik het opnemen tegen nog 7 andere kandidaten voor die felbegeerde laatste 2 plaatsen in de finale die één week later op 25 oktober plaats vond.

Ik kijk terug op een ontzettend leuke, drukke, en een toch wel stressvolle periode. Nadat het verlossende woord plaats had gevonden dat Sterre en ik een plaats hadden bemachtigd in de halve finale moest er natuurlijk over erg veel dingen nagedacht worden… Welke muziek, kleding, hoe gaan we de routine opbouwen, wat voor elementen brengen we er in, enzovoort. En als alles uitgedacht was moest dit uiteraard voorgelegd worden aan de productie om te kijken of zij dit wel geschikt vonden voor de liveshow. De weken voor de liveshow was er bijna dagelijks contact met de productie. Helaas was bij mij het geval dat ze de muziek eerst goedkeurden en ik dus een routine gemaakt had om vervolgens de muziek weer af te keuren. Ook was de bedoeling dat er meerdere Agility toestellen op het podium gebruikt zouden worden maar ook hiervan werd het aantal steeds afgebouwd. Kortom er werden bijna dagelijks dingen veranderd. Wel, niet, wel niet. Niet echt bevorderlijk voor de stress. 1,5 week voor de liveshow was dan eindelijk het definitieve muziekstuk gekozen, en zo konden we een definitieve versie van de act maken. Tenminste… Dat dachten we.

Gordon gaf meerdere keren aan dat hij het geweldig zou vinden als er een hond bij zou komen in de liveshow. We hebben lang nagedacht of we dit wel of niet zouden doen en zo ja, welke hond dan…Zoals iedereen heeft kunnen zien hebben we voor Fame gekozen. Met Fame wordt enkel Agility gedaan en zij had dus totaal geen ervaring met demonstraties/wedstrijden of wat dan ook in deze tak van hondensport. Ook Sterre was het nog niet gewend om met een andere hond samen te moeten werken. Dit hebben we in een paar weken tijd erg veel getraind, maar de vraag blijft natuurlijk altijd of het ook daadwerkelijk gaat lukken. Zeker wat Fame betreft, ons knuffelmeisje die alle mensen geweldig vindt en er zo vandoor gaat om met iemand te knuffelen maakte het erg spannend.

Vrijdag 17 oktober moesten wij om 09:00 al aanwezig zijn in studio 24 op het mediapark. De dag van de generale repetitie! Ik moet bekennen dat ik het toch wel erg spannend vond maar er vooral ontzettend veel zin in had! Sterre en ik waren als 2e aan de beurt om het podium te beklimmen. De studio lijkt op tv veel groter dan dat het in werkelijkheid is. Ook het podium was zelfs niet groot en ik moest echt opletten waar ik naartoe ging zodat de honden of ik er niet vanaf zouden vallen. Toch grappig hoe beelden eigenlijk vertekenen! Er werd nog niet geoefend met het tapijt van de liveshow, de camera’s en alles er omheen. Deze dag was er vooral om de laatste hand te leggen aan de acts en zo nodig hier en daar wat aanpassingen te maken. Hiervoor waren twee doorgewinterde choreografen aanwezig die ons allemaal hierbij konden helpen. Echter waren kleine aanpassingen helemaal geen kleine aanpassingen, complete acts werden totaal omgegooid. Ook bij onze act was dit het geval. De honden hebben deze dag twee keer driekwartier op het podium gestaan. Maar ik daarin tegen… Ik heb een aantal keren met één van de andere choreografen in een andere ruimte gerepeteerd. Gelukkig maar dat deze ruimte te glad was voor de honden en dat mijn moeder mee was: zo werden de honden gespaard zodat ze niet té moe zouden zijn voor de volgende dag. Helaas liepen de repetities eigenlijk helemaal niet lekker… Ik haalde dingen door elkaar vanwege de vele aanpassingen en ook de honden hadden erg veel weigeringen. Het wilde gewoon maar niet lukken! Ook zou ik deze dag al naar de styling gaan, om de door hun uitgekozen kleding te passen en te kijken wat het beste bij de act zou passen. Helaas waren mijn kleren besteld en zouden die dag binnen komen… Dit was niet het geval. De hele dag heb ik dus in mijn eigen kleding gerepeteerd en nog niet wetende wat we de volgende dag aan zouden krijgen en of dit wel functioneel zou zijn. Al met al best een stressvolle dag en mijn hoop was dan ook gevestigd op de volgende dag.

Wat wel erg leuk was, was dat we tijdens de repetities ook gewoon in de zaal mochten gaan zitten om naar de anderen te kijken. Zo kregen we toch al een beeld van wat er de volgende avond aan acts op het podium zou staan en daarnaast was het erg leerzaam om ook te horen en te zien wat er bij hun beter of anders kon. Daarnaast leerden we elkaar allemaal kennen waardoor er toch wel direct een hechte band ontstond, we maakten immers allemaal hetzelfde mee.

Zaterdag 18 oktober ging de liveshow om 20:00 van start, velen zapte over naar RTL 4 en zo begon voor iedereen de liveshow. Wij moesten echter al om 08:45 aanwezig zijn op het mediapark. De ochtend begon voor mij met de visagie. Van tevoren hadden we al aan moeten geven wat onze eigen gedachtes waren wat de make up en styling betreft, maar doordat bij mij de muziek 1,5 week voor de liveshow nog veranderde en de kleding de dag ervoor niet was binnengekomen, was beiden voor ons nog onbekend. De visagiste en hairstylist waren beide erg kundig en ik vond dat ze een erg mooi resultaat neergezet hebben! Je mocht hierin wel precies aangeven hoe je het wilde hebben en als je het niet mooi vond werd dit gewoon veranderd. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed in je vel zit als je op zo’n podium staat en dit gaf mij dan ook weer een beetje motivatie voor de repetitie die later op de dag plaats zou vinden. Helaas was mijn kleding nog steeds niet binnen gekomen en dus gingen we met de kleding die op voorraad was aan de slag. Hiervan werd niets goedgekeurd door de productieleider, het paste niet goed genoeg bij de act. En zo werden er twee dames de stad ingestuurd om alsnog iets passends voor mij te zoeken.

Deze dag hoefden we onze routine maar twee keer te oefenen en dit maal wel met het juiste tapijt, de camera’s, de juiste belichting en noem maar op. Behalve met de juiste kleding. Gelukkig ging het nu wel beter dan de dag ervoor. Behalve dat de tweede, en dus laatste keer Fame van een hard geluid schrok en vervolgens niks meer deed. Ze herstelde heel snel, maar wel ontzettend balen dat ik de routine niet meer kon oefenen vanwege tijdsgebrek. Ik kon dus niet inschatten of ze het geluid nu met de routine zou gaan associëren of niet.

Nu was het een kwestie van tijd uitzitten… De laatste uren voor de start van de liveshow gingen niet erg snel en ik had ook eigenlijk nog geen idee wat we er echt van moesten verwachten. Gelukkig hoorde ik om 18:00 dat er kleding gekocht was en dat ik weer kon komen passen. Hier is toen de definitieve styling uit voort gekomen. Hierna heb ik snel met Sterre in de gang kort wat oefeningetjes gedaan om te kijken of de jumpsuit niet te glad was of in de weg zat voor haar.

Het laatste uur voor aanvang. De spanning steeg met de minuut, nog maar een paar minuten en dan gaan we live! En ik was al als 3e! Hier was ik eigenlijk wel erg blij mee, hoefde ik tenminste niet de spits af te bijten of in spanning te zitten tot het einde. Ik moet bekennen dat ik in tijden niet zo zenuwachtig ben geweest! Zeker vanwege de vele veranderingen aan de act, het niet echt lekker lopen van de act tijdens de repetities en natuurlijk onze onervaren Fame. Sterre vertrouwde ik, ondanks dat er niet geoefend is met applaus en al die mensen en poespas er omheen. Zij zal me echt nooit in de steek laten. Of ze ook de oefeningen correct uitvoert die ik van haar vraag, dat is een tweede. Sterre verzint immers graag haar eigen act. Maar juist dát maakt het elke weer uitdagend om met haar samen te werken.

En inderdaad, Sterre stelt me nooit teleur als het er op aankomt en dan niet te vergeten Fame… Wat een enorm groot verschil met de repetities zeg! Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe trots ik op Sterre en Fame ben! Zo presteren en dat in zo'n hectische omgeving met heel veel mensen, veel geren en gehaast, felle wisselende lichten, hele harde geluiden, de spanningen en ga zo maar door... Ze hebben het toch maar mooi gedaan! En wat hadden ze een plezier allebei!!!

Ik had NOOIT verwacht dat Sterre en ik in de top 3 terecht zouden komen... Wat was dat een verrassing en waanzinnig gaaf zeg!!! Het behalen van de 3e plaats in de halve finale houdt ook in dat Sterre en ik tot de beste 12 van Holland's Got Talent 2014 behoren! En dat terwijl er zoveel auditanten zijn geweest. Echt ongelofelijk!

Ik wil iedereen bedanken die naar ons gekeken heeft, gestemd en/of gejuicht heeft want dat moeten er echt heel veel geweest zijn! Op de juichapp hadden Sterre en ik een score van 72%. Dit is een van de hoogste scores van het programma geweest!

Tevens maakt de uitslag voor mij niks uit, voor mijn gevoel hebben we gewonnen! Allebei de honden stonden met plezier op het podium en dat is voor mij het belangrijkste. Tijdens de repetities ben ik dan ook niet boos op ze geworden, het is immers totaal geen natuurlijke omgeving voor ze. En dat ze dan zo voor mij willen werken, daar heb ik geen woorden voor…

Brenda van den Hoek

 

 

\